Siltasaariseura julkaisi Kallion ensimmäisen kotikaupunkipolun

Kotikaupunkipolku on kartalle merkitty kävelyreitti, joka esittelee Siltasaaren ja Hakaniemen mielenkiintoisia paikkoja käsitellen niiden historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja kulttuuria, rakennusperintöä ja henkilöhahmoja.

Kotikaupunkipolku soveltuu niin uusille asukkaille kuin vanhoillekin, kaupunginosassa töissä käyville, turisteille ja tutkimusretkeilijöille.

Kohteista on lyhyet esittelyt, jotka toimitti ja täydensi Pauli Saloranta yhteistyössä Juhani Styrmanin kanssa Kallion Kävelyfestivaalin monipuolisen aineiston ja muiden lähteiden pohjalta. Lisäksi haastateltiin eri alojen asiantuntijoita. Työtä ohjasi Siltasaariseuran puheenjohtaja Jarno Peltonen. Hanketta tuki apurahalla Uudenmaan Kulttuurirahasto.

Huomaa toimistoaikojen muuttuminen 5.8 alkaen

Toimistoaikojen muuttuminen 5.8 alkaen

5.8. lähtien toimistoaika vaihtuu keskiviikoiksi klo 10 - 13. Muina arkipäivinä voit soittaa puh. 044-2750220.

Sähköpostiosoite: siltasaariseura@gmail.com

kotisivut: www.siltasaariseura.fi  ja  www.kaupunginosat.net/kallio

LIITY SILTASAARRISEURAN JÄSENEKSI, VAIN 10€ / VUOSI MAKSAMALLA TILILLE NORDEA

Su 14.10.2012 PUUSILLASTA KIVISILTAAN, PITKÄSILTA 100 v. PAASITORNIN JUHLASALISSA SU 14.10.2012 klo 14.00

Pitkäsilta rakennettiin uudelleen graniitista 100 vuotta sitten. Järjestämme juhlatilaisuuden

Tervetuloa, Jarno Peltonen, Siltasaariseura ry, puheenjohtaja

Pitkänsillan historiaa, tutkija Martti Helminen, Kaupunginarkisto

Lainauksia siltaan liittyvistä määräyksistä, muistelmista, runoista Timo Närhinsalo

Katsaus sillan merkityksiin, FT Mikko Majander

HTYn tervehdys, johtaja Jorma Bergholm

Päätteeksi Graniittisen Paasitornin uusi vaihe, tutustuminen hotellipihaan

Musiikki: Viipurin Työväen Soittajat, kapellimestari Jouko Terävän johdolla

HUOM! RETKIBUSSIN LÄHTÖPAIKKA MUUTTUU

Kaikki Siltasaarelta lähtevät retkibussit lähtevät SILTASAARENKATU 4 kohdalta

Siltasaarella pitkään kestävien rakennustöiden takia isojen bussien on vaikea pujotella rakennuslaitteiden ja -koneiden välistä. Tämän takia päätimme, että tilausbussimme lähtevät heti seuraavalle matkalle SILTASAARENKATU 4 kohdalta. Paikka on HAKANIEMEN SOKOS-ELANNON läheisyydessä.

To 9.6. klo 17.00 KUKKIEN ISTUTUSTALKOOT PITKÄNSILLANRANNASSA

Hyvät SILTASAARELAISET JA MUUTKIN LÄHIALUEEN ASUKKAAT,

tulkaa joukolla tekemään Siltasaaressa Pitkänsillanranta taas kauniiksi kukkia istuttamalla. Helsingin kaupunki toimittaa

kukat ja me asukkaat istutamme ne valmiiksi muokattuun multaan. Tämä istutustapahtuma on

jo ainakin seitsemäs kerta ja on ilo nähdä koko kesän kaunis kukkarivistö, joka viihdyttää niin

asukkaita kuin vieraita ohikulkijoitakin. TOIMISTOSSAMME KAHVITARJOILUA.  TERVETULOA

Kulttuuria Suomen suvessa/Sirkka Söderlund

Monipuolista kesätapahtumien tarjontaa. . .

Kesätapahtumien tarjonta Helsingissä aina Lapin perukoille asti on monipuolista. Talvella suunnitellaan ja harjoitellaa, varataan esiintynispaikkoja. Kesän koittaessa kulttuuritilaisuuksien laaja kirjo avautuu. On suorastaan ihme, miten paljon Suomeen ideoidaan kylätapahtumia aina Mallujoelta Haijääseen ja kesäteattereita Vantaalta Sodankylän fimijuhlille.

Lue Sirkka Söderlundin artikkeli liitteenä olevasta lehtileikkeestä

Sivut