KAUPUNGINOSAMME

Siltasaari ja hakaniemi

Alueemme stadiluotsi: Gritten Naams
gritten.naams@hel.fi
 • Siltasaari ja Hakaniemi - elävä osa Helsinkiä

  Siltasaari ja Hakaniemi - elävä osa Helsinkiä - Nyt Facebookissa

   

  Tiedotamme seuran toiminnasta Siltasaari-lehden ja sähköpostin lisäksi nyt myös Facebookissa. https://www.facebook.com/groups/1748545835332036.

   

  Sinne toivotaan myös lukijoiden laittavan kuvia sekä tietoja Siltasaaren ja Hakaniemen tapahtumista. Tavoitteena on, että seuran Facebook-sivusta tulisi uusi aktiivinen viestintäkanava alueen asukkaille ja kaikille seuran toiminnasta kiinnostuneille.

   

 • Siltasaariseura julkaisi Kallion ensimmäisen kotikaupunkipolun

  Kotikaupunkipolku on kartalle merkitty kävelyreitti, joka esittelee Siltasaaren ja Hakaniemen mielenkiintoisia paikkoja käsitellen niiden historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja kulttuuria, rakennusperintöä ja henkilöhahmoja. Kotikaupunkipolku soveltuu niin uusille asukkaille kuin vanhoillekin, kaupunginosassa töissä käyville, turisteille ja tutkimusretkeilijöille. Kohteista on lyhyet esittelyt, jotka toimitti ja täydensi Pauli Saloranta yhteistyössä Juhani Styrmanin kanssa Kallion Kävelyfestivaalin monipuolisen aineiston ja muiden lähteiden pohjalta. Lisäksi haastateltiin eri alojen asiantuntijoita. Työtä ohjasi Siltasaariseuran puheenjohtaja Jarno Peltonen. Hanketta tuki apurahalla Uudenmaan Kulttuurirahasto. Siltasaaren ja Hakaniemen kotikaupunkipolulla on 33 kohdetta, joita täydentää 8 tietolaatikkoa. Käveltävää reittiä on kartalla 4 km sekä lisäksi oiko- ja lisäpolkuja. Aineisto julkaistaan jatkossa myös painettuna vihkona. Voit ladata kartan ja kohdetekstit koneellesi oheisista liitteistä! Helsingin kaupunginosissa on nyt 41 monipuolista kotikaupunkipolkua, joilla on yhteensä 1082 eri alojen mielenkiintoista kohdetta. Lisätiedot kotikaupunkipoluista: Pauli Saloranta 050 568 6185 www.kotikaupunkipolut.fi

 • PUHEENJOHTAJAN MERKINTÖJÄ SYKSYYN - SYYSKUU 2020
  Lue lisää lataamalla alla olevasta kuvakkeesta PDF-tiedosto.
 • STADIN LUOTSI VAIHTUNUT

  HUOM!! Stadin luotsi on nykyään: Gritten Naams: gritten.naams@hel.fi